Search Islamic Directory
Keyword:

JOM UBAH!!!

JOM UBAH!!!

UBAH SEKARANG

UBAH SEKARANG

Sekitar Persiapan Ceramah PAS - Cawangan Taman KemPAS.

Taman Kempas
07-03-2010

Meninjau lokasi Ceramah Penerangan PAS yang akan diadakan pada 08-03-2010,mai la kita tengok apa persiapan yang dilakukan oleh PAS Cawangan Taman KemPAS.


[ Elaun dapat ka dak nie ? ]


[ Ketua Cawangan, turut sama bergotong-royong ]


[ Hilang La Sikit Penat bila boleh bersila lagu nie, Perasan dak belakang tu, Banner masa bila ? ]

Pusat Asuhan Tunas ISLAM.[ PASTI ]
[ PASTI AN-NUR ]
Cawangan Taman KemPAS.


Makluman.
Gambar anak-anak PASTI ini tidak terlibat sebarang aktiviti gotong royong yang dibuat/dianjurkan oleh pihak PAS Cawangan.

SEKITAR PELANCARAN GERAK KERJA PILIHANRAYA UMUM YANG KE 13 - PAS NEGERI KEDAH

Kompeks PAS Kedah
06-03-2010

Gambar kenang-kenangan supaya menjadi kekuatan bagi menerus semangat jihad didalam menghadapi Pilihanraya Umum Ke-13.

Semoga menjadi satu suntikan semangat jihad jua kepada pejuang-pejuang PAS dinegeri-negeri lain. InsyaALLAH.

Teruskan ! Yang mantap dimantapkan lagi, Yang kurang ditambahkan lagi, tiupkan kembali roh jihad. Bukan kerana sesiapa, hanya kepadaMu , Ya ALLAH. Tuhan Sekalian Alam.Kem Anak Soleh - Kerajaan Negeri Kedah

Salam.

Serba sedikit maklumat kepada ibubapa sepanjang cuti persekolahan.
Semoga ALLAH memberkati usaha kecil ini.

Ekspo Sambutan 2 Tahun Pemerintahan Pakatan Rakyat Negeri Kedah.Aturcara , sila layari disini.

Polis serbu majlis sambutan 2 tahun Pakatan, 3 cedera

Nazri Abdullah

KUALA LUMPUR, 7 Mac: Polis menyerbu ceramah sempena dua tahun Pakatan Rakyat walaupun di adakan di tanah dan bangunan milik kerajaan negeri Selangor iaitu padang Kelab Sultan Sulaiman Kampung Baru.

Akibat sebuan itu, tiga petugas Pakatan cedera, seorang cedera di tangan manakala dua lagi llebam pada muka dan kepala. Nereka kemudiannya membuat laporan polis.

Kira-kira 50 FRU bertindak menyerbu perhimpunan itu selepas lima minit sahaja Naib Presiden PKR, Azmin Ali memulakan ucapannya selepas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Khalid Ibrahim berucap.

"Bangunan ini, tanah ini bukan milik Umno, bukan milik Rosmah (isteri Perdana Menteri), tetapi milik kerajaan negeri Selangor atas nama menteri besar, Tan Sri Khalid Ibrahim..."

Sebaik sahaja selepas berkata demikian, kira-kira 50 FRU yang sudah bersedia sebaik sahaja Khalid berucap sebelum itu, menyerbu pentas dan menghentikan Azmin dari berucap.

Menurut maklumat, ada beberapa petugas dan orang ramai yang dipukul oleh FRU kerana cuba menghalang serbuan itu.

Ketika itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan interinya Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah belum sampai. Di atas pentas adalah Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dan Dr Lo' Lo' Ghazali, anggota Parlimen kawasan Titiwangsa di samping Tan Sri Khalid.

Akibat serbuan itu keadaan menjadi kecoh dan pihak polis memaksa orang ramai masuk ke bangunan yang sempit itu. Mereka sama sekali tidak dibenarkan duduk di luar dewan. Jika tidak, ceramah itu tidak akan dibenarkan.

Ekoran itu, semua para hadhirin menadah tangan mengaminkan doa yang dibacakan.

Selepas perbincangan dibuat, polis membenarkan program itu diteruskan dengan syarat ia diadakan di dalam dewan.

Anwar dan isterinya tiba kira-kira jam 10.25 malam dengan disambut teriakan reformasi dan takbir dari orang ramai.

Dalam ucapannya selepas itu, Mahfuz mengucapkan terima kasih kepada polis kerana dengan tindakan itu orang ramai semakin benci kepada umno.

Azmin memberitahu, tindakan polis menyerbu majlis pada malam ini setelah mendapat tahu satu VCD akan dilancarkan oleh Anwar berkaitan dengan fatwa Dr Yusof Qardawi berkaitan dengan Liwat II.

Menurutnya, Qardawi memberi fatwa bahawa perancang, penyokong dan mereka yang mempercayai fitnah ini sebagai fasik dan munafik.
 

blogger templates | Make Money Online