Search Islamic Directory
Keyword:

JOM UBAH!!!

JOM UBAH!!!

UBAH SEKARANG

UBAH SEKARANG

Tuduhan liwat: PAS mahu ia disiasat secara adil tanpa konspirasi

Basiron Abdul Wahab Mon
Jun 30, 08 10:22:24 am MYT

TEMERLOH, 30 Jun (Hrkh) - PAS mahu siasatan yang adil tanpa konsprasi ke atas dakwaan liwat kedua terhadap Ketua Umum Parti KeAdilan Rakyat (KeAdilan), Dato' Seri Anwar Ibarahim. -->
Naib Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu berkata, beliau mahu pihak polis bertindak dengan adil dan saksama tanpa dipengaruhi konpsrasi politik.
"Kita mahu siasatan dilakukan dengan adil tanpa dipengaruhi konspirasi politik," ujar Mohamad ketika ditemui di Pejabat Badan Perhubungan PAS Pahang, dekat sini.
Kelmarin, satu laporan polis dibuat oleh seorang lelaki yang mendakwa dia telah diliwat Anwar.
Laporan tersebut kononnya dibuat oleh pembantu khas Anwar, Saiful Bukhari Azlan 23, yang mendakwa telah diliwat oleh bekas Timbalan Perdana Menteri.
Menurut Sumber, polis telah menahan pembantu khas Anwar semalam dan selepas itu satu laporan polis dibuat terhadap Anwar.
Anwar bagaimanapun menafikan dakwaan itu sekeras-kerasnya dan menyifatkan ia merupakan satu cerita rekaan semata-mata.
Sebaliknya, beliau berkata, laporan tersebut diatur oleh pihak-pihak yang berkepentingan untuk 'menyerangnya' sebagai tindak balas terhadap bukti yang diperolehinya membabitkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dan Peguam Negara, Tan Sri Gani Patail berhubung salah laku, termasuk mereka cipta bukti bagi kes-kes membabitkanya pada 1998-1999.
Sementara itu, kebanyakan ahli PAS di sini tidak terkejut dengan tuduhan liwat terhadap Anwar kali ini. Ini kerana tuduhan demikian sudah sinonim dengan Anwar malah Anwar pernah dihukum kerana tuduhan liwat oleh mahkamah sebelum Mahkamah Persekutuan membebas dan melepaskanya daripada sabitan terhadap kes berkenaan.
Dalam kes liwat yang dihadapi Anwar dahulu ia turut membabitkan individu terdekat dengannya seperti Azizan Abu Bakar dan adik angkatnya bernama Sukma manakala tuduhan kali ini membabitkan individu yang juga rapat dengannya iaitu pembantunya. - mns_
 

blogger templates | Make Money Online