Search Islamic Directory
Keyword:

JOM UBAH!!!

JOM UBAH!!!

UBAH SEKARANG

UBAH SEKARANG

Tawaran Tajol Rosli,Pemuda Perak akan buat laporan polis

Ekmal Yusof
Wed | Jul 30, 08 | 7:54:22 am MYT

IPOH, 30 Julai (Hrkh) - PAS Perak hari ini akan membuat laporan polis ekoran tawaran Bekas Menteri Besar Perak, Dato' Seri Mohd Tajol Rosli Ghazali yang mengajak PAS membentuk kerajaan bersama Umno di negeri itu dengan janji untuk memberikan jawatan Menteri Besar.
Dalam laporan sebuah akhbar semalam,Tajol dikatakan membuat tawaran itu sebagai merealisasikan saranan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat baru-baru ini dengan membubarkan kedua-dua parti dan menyatukannya menjadi sebuah parti tunggal.
Menurut laporan akhbar tersebut lagi, Tajol menawarkan PAS menjadi Menteri Besar dalam kerajaan baru itu dan bagi dirinya tidak duduk dalam kerajaan negeri.
Sehubungan itu, PAS Perak menolak segala tawaran tersebut dan menganggap ianya adalah satu tindakan 'rasuah' dan patut diambil tindakan dengan membuat aduan laporan polis.
Ketua Dewan Pemuda PAS Perak,Nor Azli Musa ketika dihubungi lewat petang semalam menegaskan akan bertindak buat laporan polis di Balai Polis Ipoh pada pagi ini mengenai perkara tersebut yang dianggap satu perbuatan rasuah dan mengancam keselamatan sebuah kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat.
"Selain menawarkan tawaran berbentuk rasuah perbuatan tersebut seolah bertujuan jahat untuk memecah belahkan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak yang sudah hampir memasuki usia lima bulan,"tegasnya.
Katanya, "pagi ini kami Lajnah Pimpinan PAS Perak diketuai oleh Pemuda akan membuat aduan polis di Pejabat Polis Ipoh mengenai perkara yang sungguh memalukan seperti tindakan Umno itu dan ia bagaikan sebuah mimpi khayal orang yang gila talak." - mks. _
 

blogger templates | Make Money Online